ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

συφιππε_εκπαιδ2019_αφισα

Ο  μη κερδοσκοπικός Σύλλογος Φίλων Προστασίας του Ποταμού Ευρώτα «Ο Ευρώτας»,  σε συνεργασία με τον Δήμο Ευρώτα και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, εκπονεί  εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με θέμα τη ρύπανση του ποταμού Ευρώτα.

Το πρόγραμμα αφορά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο θα διενεργείται παράλληλα στους δύο Δήμους, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και περιβαλλοντική αφύπνιση  των μαθητών και των δασκάλων ενάντια στη ρύπανση που υπόκεινται ο ιστορικός ποταμός Ευρώτας, αλλά και γενικότερα το περιβάλλον.

Μέλη του Συλλόγου μας, ύστερα από πρόσκληση του εκάστοτε σχολείου, δύναται να παρευρεθούν και να  ενημερώσουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τις πιέσεις που δέχεται ο  Ευρώτας τα τελευταία χρόνια.

Η παρέμβαση περιλαμβάνει:

Α. παρουσίαση στηριζόμενη σε φωτογραφικό υλικό από τον Ευρώτα.

Β. βιωματικό παιχνίδι που αφορά δύο κατηγορίες ρύπανσης.

Γ. πιθανή εκπαιδευτική επίσκεψη στον ποταμό.

Στόχος μας είναι,  να δημιουργήσουν οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας το δικό τους μήνυμα, ατομικά ή/και ομαδικά, ενάντια στη ρύπανση του Ευρώτα αλλά και του περιβάλλοντος γενικότερα.  Το μήνυμα αυτό θα ακουστεί στην εκδήλωση «Ευρώτεια»  του εκάστοτε Δήμου την 2η βδομάδα του Ιουνίου – στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, όπου θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση των μαθητών.

Δηλώσεις συμμετοχών για το 2019:

https://goo.gl/forms/m02xGqHpFfFvAvbk2

Αρέσει σε %d bloggers: