Συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας

Η συζήτηση με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τζινιέρη Νίκωνα

Στα πλαίσια της επαφής του Συλλόγου με τις Αρχές της Περιφερειακής Διοίκησης, το Δ.Σ. δρομολόγησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Λακωνίας την 1η Φεβρουαρίου 2022 με σκοπό να συζητήσει τους σκοπούς σύστασης του Συλλόγου αλλά και το μείζον θέμα της ρύπανσης του ποταμού Ευρώτα.

Η συζήτηση κρίθηκε απαραίτητη λόγω των νέων καθηκόντων του κ. Τζινιέρη, ώστε να ενημερωθεί για το Σύλλογο και είχε ως κύριο θέμα τη ρύπανση του ποταμού Ευρώτα που παρατηρείται εντονότερη σε συγκεκριμένες περιόδους κάθε έτους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε τη σημαντικότητα του προβλήματος και δεσμεύτηκε για την άμεση επίλυσή του. Ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι ήδη διεξάγει ελέγχους σε πιθανούς ρυπαντές και έχει σκοπό να συνεχίσει να το κάνει μέχρι να οδηγηθούμε στη λύση του προβλήματος, όπως νομιμοποιείται λόγω των καθηκόντων του. Η συζήτηση εμπλουτίστηκε με προτάσεις από τα μέλη του Δ.Σ. για την εκμετάλευση του κατσίγαρου των ελαιτριβείων αλλά και διευθέτηση άλλων σημαντικών προβλημάτων του ποταμού Ευρώτα.

Ευελπιστούμε οι δεσμεύσεις του Αντιπεριφερειάρχη να τηρηθούν και να συνεχίσει να έχει τη διάθεση που διακρίναμε κατά τη συζήτηση. Αναμένουμε για τα αποτελέσματα!

Πρόσφατα άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ Δ.Σ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα «Ο Ευρώτας», έπειτα από τη συνάντηση του στις 26/8/2020, όρισε σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των μελών με μόνο θέμα την εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη διετία  στις 6/9/2020 και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο Villa Mostra.  Σε περίπτωση απουσίας του 50% των μελών, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί μια εβδομάδα μετά, σύμφωνα μεΣυνεχίστε να διαβάζετε «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ Δ.Σ.».

Τοποθέτηση επί του Νομοσχεδίου για το περιβάλλον

Τοποθέτηση του Συλλόγου Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα επί του Νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις» Ο ποταμός Ευρώτας ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης (ΕΖΔ) Ακολουθώντας το ρου του ποταμού, πριν το χωριό Βρονταμά Λακωνίας, αλλά μέχρι και τις εκβολέςΣυνεχίστε να διαβάζετε «Τοποθέτηση επί του Νομοσχεδίου για το περιβάλλον».

Συμμετοχή του Συλλόγου στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σπάρτης!

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο Σύλλογός μας, με απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Σπάρτης, θα συμμετέχει στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σπάρτης παρόλο που η έδρα του Συλλόγου βρίσκεται στην Σκάλα του Δήμου Ευρώτα. Στην Επιτροπή τα  θέματα που θα αναφερθούν, έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση & την ανάδειξη του ποταμού μας! Συνεχίστε να διαβάζετε «Συμμετοχή του Συλλόγου στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σπάρτης!».

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΑ ΣΚΑΛΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

Επαναφέρουμε για άλλη μία φορά το σημαντικό θέμα του Εργοστασίου Διαχείρισης Απορριμμάτων στην θέση Ξηροκάμπια Σκάλας, του Δήμου Ευρώτα. Να θυμίσουμε ότι η περιοχή Ξηροκάμπια Σκάλας του Δήμου Ευρώτα στην Λακωνίας, σύμφωνα με μελέτες που διενέργησε το τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Λακωνίας, στις 10-1-2014, έχει ορισθεί ως περιοχή ακαταλληλότητας, αποκλεισμού με απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότηταςΣυνεχίστε να διαβάζετε «ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΑ ΣΚΑΛΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ».

Φόρτωση…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Αρέσει σε %d bloggers: