Επίσκεψη στο Έλος Λακωνίας και συζήτηση με τους κατοίκους

Την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου επισκέφτηκαν για ενημέρωση και συζήτηση το Έλος, ένα χωριό σε απόσταση αναπνοής από τον ποταμό Ευρώτα. Το ενδιαφέρον των κατοίκων για την προστασία του ποταμού είναι προφανές από τις συζητήσεις και από τις δηλώσεις τους, από την προθυμία τους να βοηθήσουν και να συμπαρασταθούν σε κάθε δραστηριότητα του Συλλόγου. 

Οι κυριότεροι προβληματισμοί των κατοίκων αφορούν
–τη διαχείριση των απορριμάτων, καθώς φαίνεται για πολλούς αποκρουστική αλλά αναμενόμενη η εικόνα των πεταμένων σκουπιδιών στις όχθες του ποταμού, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος απόρριψης
— τη διαχείριση των πλημμυρών. Το Έλος πλήττεται συχνά από πλημμύρες λόγω της υπερχείλισης του ποταμού
— τη διαχείριση της λειψυδρίας. Οι κάτοικοι παρατηρούν τη μείωση της ροής του νερού λόγω υπεράντλησης, παρ’ όλ’ αυτά η οικονομία της περιοχής στηρίζεται στην αγροτική δραστηριότητα.

Στόχος του Συλλόγου είναι να συνεργαστεί με τους Φορείς και να βρεθεί άμεση λύση που να ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία των κατοίκων της περιοχής αλλά ταυτόχρονα και στην ισορροπία του ποταμού.

Φαίνεται πως οι πολίτες και οι ενεργοί επαγγελματίες της περιοχής είναι περισσότερο ενήμεροι απ’ όσο περιμέναμε και διαθέσιμοι να συνεργαστούν με σοβαρότητα.

Ευχαριστούμε τα νέα μέλη που γράφτηκαν σήμερα και ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση και για αυτή την ενότητα που «εισπράξαμε» μέσα από τις συζητήσεις!

46168819_263390484360752_8568202675957530624_n

Αρέσει σε %d bloggers: